La ce să te aștepți de la ediția de Black Friday 2024?

Black Friday 2024: Ce ne rezervă cea mai așteptată zi de reduceri a anului?

Black Friday, cunoscut ca fiind cel mai mare eveniment de reduceri la nivel național și internațional, este cu siguranță un moment pe care mulți dintre noi îl așteaptă cu nerăbdare. În ciuda aglomerației și stresului, toată lumea vrea să prindă cele mai bune reduceri. În acest context, Black Friday România a cunoscut un succes crescând de la an la an. Cu toate acestea, anul 2024 aduce câteva schimbări majore la nivel macro și microeconomic, care ar putea tempera așteptările atât ale comercianților, cât și ale clienților.

Când va avea loc Black Friday România 2024?

Ziua cu cele mai mari reduceri din an, Black Friday, va avea loc pe 11 noiembrie 2024. Cu toate acestea, fiecare comerciant este liber să aleagă data la care dorește să dea startul campaniei, precum și durata acesteia, care poate varia de la o zi la câteva săptămâni.

Așteptări pentru ediția Black Friday 2024

În contextul în care prețurile au crescut semnificativ în ultimele luni, planul de cumpărături devine tot mai dificil de realizat. Cu toate acestea, Black Friday poate fi momentul ideal pentru clienți de a profita de prețurile reduse și de a-și achiziționa produsele de care au nevoie.

Un aspect important de menționat este că oamenii au devenit mai atenți la schimbările de prețuri și nu se mai lasă păcăliți de reducerile care în trecut erau umflate pentru a părea mai atractive. În urma sancțiunilor aplicate anul trecut retailerilor pentru practici comerciale incorecte în perioada Black Friday, anul acesta reducerile afișate vor fi reale. Mai mult, ANAF recomandă afișarea prețului recomandat de producător, care reprezintă valoarea de piață a produsului și ajută clienții să estimeze cât de mare este reducerea reală.

Tendințe pentru Black Friday 2024

  • Promovarea programelor de loialitate: O tendință care se prevede pentru această ediție de reduceri Black Friday este promovarea programelor de loialitate. Aceasta este o strategie prin care clienții înregistrați vor primi discounturi suplimentare, beneficiu de care se bucură atât comercianții, prin fidelizarea clienților, cât și clienții, prin reduceri extra.

Indiferent de așteptări, Black Friday rămâne sărbătoarea reducerilor, deci cu siguranță merită toată pregătirea și așteptarea.

Întrebări Frecvente

  • Când este Black Friday în România în 2024?

    În România, data oficială la care va avea loc ziua cu cele mai mari reduceri din an este 11 noiembrie 2024.