Black Friday – cel mai așteptat evenimente de reduceri din an

Black Friday – Evenimentul Anului cu Reduceri Substanțiale

Black Friday, fără îndoială, este evenimentul de reduceri pe care fiecare dintre noi îl așteaptă cu nerăbdare în fiecare an. Cu discounturi care uneori ating și 90%, nu este de mirare că fiecare dintre noi își dorește să profite de aceste oferte incredibile pentru a-și achiziționa produsele dorite la cele mai bune prețuri posibile.

Istoricul Black Friday în România

Prima ediție a evenimentului Black Friday a avut loc în România în anul 2011, inițiat de trei dintre cei mai mari retaileri online la acel moment. De atunci, Black Friday a câștigat tot mai mult teren, fiind adoptat de un număr tot mai mare de comercianți online, ceea ce a dus la o vizibilitate foarte mare a campaniei. În 2012, doar un sfert dintre români auziseră de Black Friday, însă un studiu recent realizat de Kantar România în 2021 arată că 90% dintre respondenți cunosc acest eveniment și peste 40% intenționează să facă achiziții în această perioadă.

Când are loc Black Friday în România?

Deși Black Friday este un eveniment importat din Statele Unite, unde are loc în vinerea de după Ziua Recunoștinței, de obicei ultima vineri a lunii noiembrie, în România, ziua cu cele mai mari reduceri din an se situează de obicei la mijlocul lunii noiembrie. Fiecare comerciant are libertatea de a alege când dorește să desfășoare această campanie de reduceri, astfel că Black Friday România poate avea loc într-o singură zi sau poate dura câteva săptămâni.

Cele mai populare produse achiziționate în timpul Black Friday

La primele ediții ale Black Friday, campania se concentra mai ales pe produse electronice, care erau și cele mai vândute la acel moment. Cu toate acestea, preferințele consumatorilor s-au schimbat de-a lungul anilor. În prezent, în topul celor mai vândute produse de Black Friday se regăsesc următoarele categorii:

  • Smartphone-uri și smartwatch-uri
  • Televizoare și sisteme audio
  • Produse pentru casă și îngrijirea locuinței
  • Electrocasnice mici
  • Produse din categoria de fashion
  • Produse de îngrijire personală
  • Băuturi alcoolice și cafea
  • Jucării și articole pentru copii
  • Electrocasnice mari

Merită să aștepți Black Friday pentru cumpărături?

Dacă nu ai nevoie de un anumit produs în mod urgent, atunci cu siguranță merită să aștepți reducerile de Black Friday. Îți recomandăm să urmărești lista cu magazinele participante și să monitorizezi din timp produsele care te interesează, pentru a putea face cea mai bună alegere de Black Friday.

Întrebări Frecvente

  • Când a avut loc prima ediție a Black Friday în România?

    Prima ediție a evenimentului de Black Friday în România a avut loc în anul 2011 și a fost organizată de trei dintre cei mai mari retaileri online la momentul respectiv.

  • Cât de cunoscut este Black Friday în România?

    Dacă în anul 2012 puțin peste un sfert dintre români auziseră de Black Friday, un studiu realizat de Kantar România în 2021 ne arată cum 90% dintre cei chestionați au declarat că știu despre eveniment și peste 40% că au în plan să cumpere ceva cu această ocazie.